Ons verhaal

Hey plantenlover, heb je even? 

 

Als mama van Heal Mary deel ik graag mijn eigen verhaal met je. Zet een mok thee en read all about it hieronder. 

Door de jaren heb ik een bijzondere band gekregen met cannabis. 

Ik leerde haar na lange tijd opnieuw kennen. Ik was nooit echt een powerpuffgirl, het hoorde bij m’n tienertijd. Toen ik 26 was, begon ik me te verdiepen in medicinale planten en paddenstoelen.

Ik reisde naar Brazilië en ontdekte de geneeskracht van de ayahuasca en peyote. Ik ervaarde dat deze en andere planten, die ik altijd als vijanden zag, bondgenoten konden zijn. Dat ze een guide, orakel en vriend kunnen zijn.

Ik begon ook anders te kijken naar cannabis, en me te verdiepen in de historie en medicinale toepassingen. Een wereld ging voor me open. En ik gaf de plant opnieuw een kans in mijn eigen leven. Ik had in die tijd chronische spanningshoofdpijn en probeerde van alles, maar alleen een specifieke cannabissoort hielp. Het werd mijn medicijn, ik gebruikte het als een sacrament.

 Ik ontdekte dat cannabis hielp bij de spanningshoofdpijn, én dat ik er creatief, grappig, relaxed en contemplatief van werd. Alsof ik er een zintuig bij kreeg. 

 

Ik was creative director bij een publisher / agency wat de nodige druk met zich meebracht. Maar telkens weer kon ik creatieve blokkades doorbreken, door me thuis terug te trekken en kleine cannabismomenten in te lassen.

In mijn research ontdekte ik dat er een heel bijzondere en sterke connectie is tussen onze biologie, met name die van vrouwen, en hennep. Maar hoeveel vrouwen zijn daar nou van op de hoogte, in een land waar je gewoon vrijuit kunt experimenteren met cannabis? Nadat ik een artikel over CBD (niet-psychoactieve hennep) schreef op mijn blog, ging het los.

Ik kreeg van alle kanten de vraag of ik aan goede CBD kon komen. Hordes mensen, vooral vrouwen, hadden vragen over de toepassingen van CBD. En om mij heen zag ik de ene na de andere vriend, collega en familielid kampen met stress, angstaanvallen, slaapproblemen en burn-outs. En omdat ik jaren blogde en praatte over medicinale planten, ancient plantrituelen en aanverwante onderwerpen, had ik al een netwerk en kende ik betrouwbare makers in de wereld van de soberfriendly cannabis, CBD. Ik mag hier trouwens niet verwijzen naar mijn blog, maar als je me op Instagram volgt kom je er wel.

Omdat ik via Instagram en in real life veel vragen kreeg van mensen die geïnteresseerd waren in CBD, schreef me in voor een opleiding Cannalogie. Momenteel volg ik dan ook deze thuisstudie. Ik leer alles over de plantfamilie cannabis sativa. Over THC, CBD en vezelhennep. Elke keer ben ik weer stomverbaasd over de ongeëvenaarde lijst aan toepassingen van de plant, en elke keer als ik studeer groeit mijn drive om deze kennis te delen en bij te dragen aan de destigmatisering van de plant.

 

 

Cannabis is de enige plant die ons kan voeden, helen, van kleren en een huis kan voorzien.   

En het is tijd dat mensen daar achter komen. Als ik lees hoeveel mensen er in Nederland alleen al overleden zijn als gevolg van opiatengebruik (zware pijnstillers), terwijl er nog nooit iemand is overleden door THC of CBD, voel ik een activist in mij ontwaken.

Ondertussen is THC nog steeds illegaal in Nederland en worden mensen uit huis gezet en zwaar beboet als ze zelf olie maken, ook als de olie bedoeld om zieke mensen te helpen helen. In bepaalde staten in de VS kunnen vrouwen THC-wellness producten kopen die hun dagelijks leven verbeteren, in de keuken, badkamer en slaapkamer. Maar hier mogen die producten niet verkocht worden.

En dat vezelhennep nog steeds niet vrij mag worden gekweekt vind ik bizar. Je kan van hennep namelijk alles maken, van kleding tot beton, en het is vele malen milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld katoen.

Hoewel ik me richt op wat CBD en cannabis voor mensen kan doen, vind ik het belangrijk om ingelezen te zijn over de strafrechtelijke kant van cannabis. Ik heb een tijd geleden, voordat ik tijdschriftjournalistiek studeerde en begon te werken als copywriter/journalist, een bachelor en master in Nederlands strafrecht afgerond, en ik studeerde toen af op de strafrechtelijke implicaties die komen kijken bij tropische boskap. Toen wist ik nog helemaal niet dat vezelhennep de regenwouden kan redden (een hectare vezelhennep neemt 25x meer Co2 op dan een hectare bos!). En of all places ben ik geboren in een minuscuul land met de bekendste cannabishistorie en cultuur. Toeval? Geloof ik niet in.

Ik geloof in de kracht van hennep – alle soorten- en ik hoop dat Heal Mary mensen kan helpen en en hun natuurlijke balans hervinden. Totdat iedereen om is, blijft dit mijn missie.  

Go for it!

Voel je creatiever, kalmer en in tune.  

Zit je nog met twijfels? Heb je een vraag over de dosering, weet je niet waar je moet beginnen of heb je een andere vraag? Check de FAQ-pagina. Staat je antwoord er niet tussen? Mail ons. Wil je liever langskomen? Je bent welkom.  

Vragen en fanmail

hallo@healmary.nl

Oudenoord 330, studio C.060 3515 EX Utrecht 

Open 10.00 tot 17.00

Maandag, dinsdag en donderdag

 

NL